Oase van rust
Klassiek ontmoet modern, gegoten in een bijzonder smaakvol jasje. Ondergebracht in een voormalig klooster- en ziekenhuiscomplex, lopen de vijf gebouwen feilloos in elkaar over. Met gewelfde plafonds, authentieke binnenplaatsen, zes schitterende restaurants en een ondergrondse tunnel die naar de enorme spa, gym en het zwembad leidt. Het hotel telt 108 kamers en suites, allen stijlvol ingericht met aardse tinten en van alle gemakken voorzien. Als je ergens tot rust wil komen midden in het bruisende Antwerpen, dan is dit de plek.
Klooster, kapel, koor
Het oorspronkelijke gebouw waar het hotel zich bevindt, werd gebouwd in 1238. Het oudste nog bestaande deel op het terrein is de kapel, gebouwd rond 1400 en later uitgebreid met een ruim koorgedeelte, waar je tot op de dag van vandaag je ‘ja-woord’ kunt geven. Daarna volgde de bouw van de oudste ziekenhuisafdelingen, het klooster, de pastorie en de woningen rondom het complex. Hoewel het gebouw zijn historische karakter heeft behouden, heeft het hotel in de loop der jaren grondige renovaties ondergaan, waardoor alle ruimtes smaakvol zijn ingericht, met moderne voorzieningen voor maximaal comfort.
Plantentuin
Botanic Sanctuary Antwerp ligt naast de Plantentuin (Den Botaniek) van Antwerpen, een van de oudste botanische tuinen in België, opgericht in 1825. De aanwezigheid van deze botanische tuin heeft het hotel zowel zijn naam als een unieke locatie gegeven in het hart van Antwerpen.
6x Culinaire hoogstandjes
Het hotel beschikt over maar liefst zes restaurants, waarvan drie bekroond met een of meerdere Michelinsterren. Daarnaast vind je nog de stijlvol ingerichte Henry’s Bar. Hier kom je bij van een dagje Antwerpen, met fijne hapjes, heerlijke wijnen, een cocktail of gewoon een Vlaams biertje. Zak weg in een van de fauteuils en geniet van je omgeving.
HERTOG JAN
Dineren kan onder andere bij het twee Michelinsterren tellende Hertog Jan, onder leiding van Gert De Mangeleer en Joachim Bouden. Je waant je in een eigen wereld, waarbij het diner verfijnde Aziatische invloeden weergeeft en alle zintuigen weet te verrassen.
HET GEBAAR
Het prachtige ‘gingerbread’-gebouw van Het Gebaar heeft een rustig terras, grenzend aan de botanische tuin. Dit was ooit de plek van de apotheek van het ziekenhuis, gelegen naast het hotel. Tegenwoordig herbergt het met een Michelinster bekroonde restaurant Het Gebaar, van Roger van Damme. Elke lunch is hier een avontuur.
1238 RESTAURANT
Vernoemd naar het jaar waarin het klooster werd gesticht, bevindt dit pareltje zich op een prachtige locatie. De smaakvolle serre beslaat de gehele gevel van de binnenplaats van de kloostertuin.
FINE FLEUR
In restaurant Fine Fleur (een Michelinster) is de keuken in handen van de Nederlandse chefs Jacob Jan Boerma en Thomas Diepersloot. Hier kun je je smaakpapillen laten prikkelen, is er oog voor detail en bevind je je op een bijzondere, historische locatie.
BAR BULOT
Dé plek voor een eigentijdse draai aan Franse en Belgische klassiekers. Bar Bulot voegt klassieke blauwe en witte tinten en een ontspannen vibe toe aan de historische sfeer van het hotel.
SMAAK
Momenteel is Smaak nog een pop-up restaurant, maar in 2024 wordt dit een vaste plek. Jacob Jan Boerma staat zowel hier als in Fine Fleur in de keuken, dus dan weet je dat het goed zit. Smaak is gevestigd in de historische kloosterkeukens.