Het heeft – zoals alle schepen van Norwegian Cruise Line – het zogenaamde Freestyle Concept. Dat betekent dat je tussen 17.30 uur en 22.30 uur kunt dineren waar, wanneer en met wie je wilt. Naast de twee reguliere restaurants zijn er onder meer een Aziatisch, Frans, Braziliaans en Italiaans restaurant en een steakhouse. Ook zijn er een twaalftal lounges, bars en mooie shows om bij te wonen.
Corfu
Wanneer we in Corfu van boord gaan, zijn we in tien minuten per bus of veertig minuten te voet in de stad. Omdat het nog vrij vroeg en lekker rustig is, neem ik van de gelegenheid gebruik om door de oude stad te wandelen, de ruïne en een kerkje te bezoeken en op een rustig terrasje lekker van een kop koffie te genieten. Vervolgens verder door de kleine straatjes dwalen en na de lunch weer terug omdat we om 15.30 uur het ruime sop kiezen. Op naar Santorini!
Santorini
Hier moet getenderd worden: met kleine bootjes vanaf het schip naar de wal van Santorini. Nadat we met de kabelbaan naar boven gaan, komen wij aan bij Fira – de hoofdstad van Santorini. De mensen zijn zeer vriendelijk, zoals eigenlijk overal in Griekenland. Bij een vorig bezoek was ik al eens naar Oia – bekend om de grothuizen en het fenomenale uitzicht op zee – geweest en had ik een eilandtoer gedaan. Dus nu tijd om op een terrasje onder een parasol te zitten en een drankje te nemen met een – hoe kan het ook anders – stukje baklava erbij. Na afloop lopen we tussen de ezels – waarmee je ook naar boven kan – langs de weg weer naar beneden.
Mykonos
Vanuit de aanlegplaats worden we per bus vervoerd naar de rand van Mykonos-stad. Daar kan iedereen het stadje verkennen. Wij huren quads voor een tour over het eiland. Wanneer je slechts twee kilometer onderweg bent, zit je in de totale rust van Mykonos en kun je plaatsjes bezoeken waar toeristen totaal afwezig zijn. Er zijn altijd mooie, kleine kerkjes en bijzonderheden te bezichtigen.
Katakolon
Dit hele kleine plaatsje met eigenlijk alleen een pier voor de schepen en één winkelstraatje van een paar honderd meter is ‘het startpunt’ voor een bezoek aan Olympia, waar het allemaal begon met de Spelen. In de loop der jaren is de kade in Katakolon aanzienlijk verbeterd. Er zijn nu vele terrasjes met loungebanken en naast dat ene visrestaurantje kun je nu bij wel vijftien andere restaurants terecht. We brengen een bezoek aan Mercouri Winery waar een heerlijke witte wijn wordt gemaakt.
Bruggetje op, bruggetje af
Na een dag op zee komen wij weer terug in Venetië, waar we een mooie wandeling met gids maken, dwars door de stad, met veel verhalen en wetenswaardigheden. Bruggetje op, bruggetje af. Een flinke tippel, die zeker de moeite waard is!